Връзки за достъпност

Извънредни новини

ДНСК поиска ново спиране на строежа на "Златен век"


"Златен век"
"Златен век"

Държавният строителен контрол (ДНСК) е внесъл жалба срещу съдебното решение, с което беше отменена неговата забрана за довършването на небостъргача "Златен век" в София.

С касационната жалба до Върховния административен съд, внесена в четвъртък от ДНСК, се иска отмяна на решението на Административния съд – София град, което дава зелена светлина на строителството.

В края на юли административният съд отмени на първа инстанция ограниченията срещу довършването на 34-етажната сграда в кв. "Лозенец", което беше разпоредено на ДНСК от премиера Бойко Борисов след гражданските протести срещу презастрояването.

Строителният контрол смята, че инвеститорът на проекта фирма "Артекс" е нарушил материалния закон и обжалва в цялост съдебното решение.

Както писа "Свободна Европа" втората инстанция най-вероятно ще потвърди зелената светлина, дадена от софийския съд, тъй като досега разрешителното за строежа на "Златен век" не е било обект на съдебния спор.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG