Връзки за достъпност

Извънредни новини

Кремъл отказа виза на американски сенатор


Сенатор Рон Джонсън
Сенатор Рон Джонсън

Москва отказа да издаде виза на американския сенатор Рон Джонсън, съобщиха от офиса на политика. Сенаторът републиканец е трябвало да замине за Русия като член на официална делегация от Конгреса на САЩ.

В рамките на осуетената визита Джонсън е трябвало да разговаря официални представители на руското правителство и да се срещне с представители на американския бизнес и различни организации.

От официалното съобщение не става ясно кога е планирал да посети Русия и дали виза е била отказана и на други членове на делегацията.

Сенаторът многократно е критикувал политиката на президента Владимир Путин, наричайки управлението му "мрачен завой".

"Пътят, който е поел Путин, представлява трагедия с исторически мащаби", коментира Джонсън.

"Вместо да проведе честни избори, да спазва върховенството на закона и да интегрира руската икономика към западните демокрации, Путин нахлу в Грузия, незаконно акексира Крим и започна война в Източна Украйна, където загинаха хиляди".

Москва отрича да участва в конфликта в Донбас, където повече от 13 хиляди са загубили живота си от 2014 г насам.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG