Връзки за достъпност

Извънредни новини

ГЕРБ и СДС се споразумяха за общо участие на местните избори


Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов подписа предизборно споразумение за общо участие на местните избори със СДС, съобщи БТА. Това стана в централата на ГЕРБ на събитие, за което не бяха поканени медии. Подписването стана в присъствието на столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Премиерът Борисов прогнозира "подли избори" в столицата. "Специално за София, мисля, че ще бъдат много подли тези избори и те ще бъдат подли не заради друго, а заради установената практика да се прилепват колегите от БСП към някой кандидат, за който впоследствие да говорят, ако е успешен, че техният кандидат е спечелил, а ако е неуспешен, да бягат от него като дявол от тамян".

По думите на Йорданка Фандъкова обединението на новата и старата десница е необходимо, "защото по този начин отговаряме на войнстващия популизъм с реализъм".

Споразумението не е централно и национално, уточни лидерът на СДС Румен Христов, като СДС ще даде цялата си подкрепа за големите градове София, Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG