Връзки за достъпност

Извънредни новини

Стачка спря почти всички полети на British Airways


Почти всички от 1600-те планирани полета няма да се състоят
Почти всички от 1600-те планирани полета няма да се състоят

Пилотите на British Airways “ започнаха двудневна стачка, съобщи БТА. Те са недоволни от заплащането, условията на труда и стратегията на британския въздушен превозвач. Десетки хиляди пътници бяха предупредени да не отиват към летищата и да потърсят алтернативни полети за техните дестинации.

British Airways и профсъюзът на пилотите „Балпа“ казват, че имат желание за нови преговори, но въпреки това повечето полети на компанията за понеделник и вторник бяха отменени.

Очаква се и в сряда, денят след приключване на стачката, да има отложени полети.

В последното съобщение от авиокомпанията се казва, че превозвачът е готов и желае подновяване на преговорите с профсъюза. Генералният секретар на „Балпа“ Брайън Стратън отвърна, че е време за "връщане на масата за преговори, за разглеждане на сериозно предложение, което ще сложи край на спора".

Предполага се, че стачката ще струва на авиолинията 40 милиона паунда на ден.

Около 4000 пилоти участват в стачните действия и почти всички от 1600-те планирани полета няма да се състоят. Ако двете страни не постигнат споразумение през следващите дни, ще има втора стачка на 27 септември.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG