Връзки за достъпност

Извънредни новини

БСП и президентът Радев искат доказателства по шпионската афера


Румен Радев
Румен Радев

Президентът Румен Радев и лидерът на БСП Корнелия Нинова обявиха, че очакват доказателства по обвиненията в шпионаж в полза на Русия и участие в схема за пране на пари, които бяха отправени на бившия соцдепутат Николай Малинов.

Това е изключително тежко обвинение и ако от следствието не представят неоспорими факти, „ще остане съмнението, че български институции са употребени в режисиран вътрешнополитически сценарий“, коментира президентът от Пловдив.

"Очаквам наистина категорични доказателства, че българската външна политика не се е превърнала в заложник на вътрешнопартийни интереси и обслужваща интересите на управляващите“, добави той.

За доказване на обвиненията призова и лидерът на социалистите Корнелия Нинова. Тя определи случая като провокация към свободата на словото и на сдружаване и заяви, че то се прави, „за да се прикрият други скандали на правителството и да се използва в предизборната кампания“.

Нинова се обяви против воденето на свидетели на разпит с белезници и коментира, че подобни действия целят „всяване на страх“ и „разделяне на русофили и русофоби“.

„Борисов е готов на всичко, но вчера се преминаха граници“, коментира Корнелия Нинова, като подчерта, че Юлий Борисов е журналист, а сдружението „Русофили“ – неправителствена организация, в която свободни хора изразяват свободно убежденията си.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG