Връзки за достъпност

Извънредни новини

"Томас Кук" фалира и в Германия и Полша. Законови промени да покриват рисковете, предлага Ангелкова


Николина Ангелкова
Николина Ангелкова

Министърката на туризма Николина Ангелкова ще предложи законови промени, които да покриват рискове при случаи на фалити като този на "Томас Кук". Това каза Ангелкова, цитирана от "Фокус".

Филиалите в Германия и Полша на "Томас Кук" също обявиха фалит в сряда.

"Свикваме абсолютно всички и започваме дебат по тази тема. Важно е да бъдем единни, важно е посланието, което изпращаме да бъде така, че да запазим България като устойчива туристическа дестинация", допълни Ангелкова.

Създаден е кризисен щаб и горещ телефон, а по морето вече има представители, които да консултират засегнатите туристи по хотелите. “Съвместно с официалния представител на "Томас Кук" в България ще съдействаме за безпрепятствено връщане на туристите, за да сме сигурни, че ще се завърнат по домовете си. Ситуацията е изключително тревожна и тежка за сектора. Създава се голям проблем, свързан с планирането на сезон 2020 г”, каза Ангелкова.

58 са хотелите в България, които имат договор с "Томас Кук. Представители на компанията са водили между 350 и 450 000 туристи през цялата година в страната.

Томас Кук премина в процедура по обявяване на фалит на 23 септември и прекрати дейността си. Повече от 600 хиляди туристи бяха засегнати.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG