Връзки за достъпност

Извънредни новини

Борисов бе отличен за принос към българистиката в Южна Корея


Бойко Борисов получава почетния знак за принос към българистиката в Южна Корея
Бойко Борисов получава почетния знак за принос към българистиката в Южна Корея

Премиерът Бойко Борисов получи почетен знак за принос към българистиката и развитието на двустранните отношения по време на посещението си в Южна Корея. Признанието той получи от вицепрезидента на Университета за чужди езици "Ханкук" в Сеул Чу Ки-сонг.

"Убеден съм, че отношенията между България и Корея ще се развият много бързо в редица сфери след днешните разговори – и в областта на енергетиката, и на туризма, машиностроенето. Затова трябват кадри", заяви премиерът пред корейски студенти, изучаващи български език в Сеул.

Борисов им е разказал, как през последната година и половина в София са открити Глобалният мозъчен тръст на Китай в София и офис на Световната банка, като освен него, такъв имало само в Индия. Премиерът е поел и ангажимент да се подхожда "подобаващо" към обмена на студенти и преподаватели между Софийския университет "Св. Климент Охридски" и "Ханкук".

По време на посещението си в Сеул той покани корейски строителни фирми да се включат в изграждането на инфраструктурни обекти у нас чрез публично-частно партньорство. От своя страна корейският му колега Ли Нак-йон приветства идеята на Борисов да даде на корейски компании статут на стратегически инвеститори, което да улесни присъствието им в България.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG