Връзки за достъпност

Извънредни новини

Влиятелни професионални организации подкрепиха журналистите в БНР


Европейската федерация на журналистите и Международната федерация на журналистите се присъединиха към апела на Съюза на българските журналисти в подкрепа на журналистите от Българското национално радио, съобщи медията.

Двете организации смятат, че българските журналисти са изправени пред "сериозен и мащабен натиск от страна на ръководството на БНР".

В позицията се припомня хронологията на кризата от 13-и септември насам и се цитира позицията на СБЖ, че има ясни доказателства за атаки срещу свободата на словото и свободата и независимостта на медиите и правото на журналистите да задават въпроси и да информират аудиторията си.

Тази поредица от атаки срещу журналисти в БНР е ясен пример за дълбоката криза, пред която са изправени медиите в България, където различни сили се опитват да повлияят на работата на журналистите и да затруднят условията на труд на журналистите, се казва в позицията.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG