Връзки за достъпност

Извънредни новини

БНТ поиска "Атака" да не получава участия заради поведението на Сидеров


Волен Сидеров по време на участието му в предаването "Референдум" по БНТ
Волен Сидеров по време на участието му в предаването "Референдум" по БНТ

БНТ излезе с декларация, в която осъди поведението на депутата, лидер на "Атака" и участник в коалиционното правителство Волен Сидеров, по време на предаването "Референдум" във вторник вечер.

В изявлението на ръководството, оглавявано от Емил Кошлуков, който бе програмен директор на партийната телевизия на "Атака" – "Алфа", се казва, че то ще предложи на ЦИК и СЕМ да изключат от споразумението за безплатни и платени участия в националната телевизия партията на Сидеров.

"Ръководството на БНТ заклеймява грубото незачитане на подписаното между ЦИК, БНТ и политическите партии споразумение от лидера на "Атака" Волен Сидеров", се казва в текста като държанието на депутата е определено като "низко", накърняващо достойнството на водещата Добрина Чешмеджиева и "всички работещи" в телевизията.

По време на предаването във вторник се стигна до безпрецедентното влизане на полиция в студиото заради обиди от страна на Сидеров към представителите на ВМРО и ДПС, водещата и отказа му да спазва предварително определения регламент на дебата.

Ситуацията наложи предаването да бъде прекъснато за 6 минути, което пък е едва втория път в цялата история на БНТ, когато е спирано живо предаване. Единственият друг подобен случай е от изборната нощ на 1990 г.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG