Връзки за достъпност

Извънредни новини

Фирма за споделяне на електромобили се оплака от "организирана атака" в София


Един от пострадалите електромобили на SPARK

Само за последните три дни 15 коли на компанията за споделяне на електромобили в София SPARK са станали обект на "масирана и организирана атака от страна на неизвестни към момента извършители". Това съобщиха в сряда от фирмата, уточнявайки, че става въпрос за "вандалски прояви, опити за кражби, изпочупени стъкла и дори умишлени катастрофи".

"Извършителите действат организирано, с притеснително чувство за безнаказаност, като интензитетът на атаките им расте с всеки изминал ден", се казва в официално изявление на SPARK, публикувано на страницата ѝ във Фейсбук.

От компанията добавят, че срещу нея тече организирана кампания в голям мащаб, която е прецедент за дейността ѝ, въпреки че оперира в няколко държави. В изявлението се казва още, че подобни случаи е имало и преди година, но тогава от компанията са решили да не ги оповестяват публично.

SPARK ще окаже пълно съдействие на разследващите органи като ще проведе и "собствено разследване". От компанията призовават потребителите на услугата да сигнализират за необичайни действия, свързани с използването на електромобилите.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Facebook форум

XS
SM
MD
LG