Връзки за достъпност

Извънредни новини

Мъж уби четирима полицаи в Париж


Районът около централата на полицията на острав Сите е отцепен
Районът около централата на полицията на острав Сите е отцепен

Въоръжен с нож мъж уби четирима служители на реда в централата на полицията в Париж, съобщиха френски медии. Съобщава се и за ранени. Все още няма официално изявление на властите.

Самоличността на нападателя не е разкрита от властите, но се знае, че става дума за служител в централата на полицията. Той е бил застрелян от други полицаи. Според източници на „Фигаро“ от полицейското управление той е бил административен служител в Дирекцията на разузнаването на полицията.

Нападението е станало около 13 часа местно време. Районът около централата на остров Сите на полицията е отцепен. Президентът Еманюел Макрон, премиерът Едуар Филип и вътрешния министър Кристоф Кастанер са на мястото на инцидента.

Нападението следва само ден след мащабна стачка на полицейските служители във Франция, организирана тъкмо заради актовете на насилие спрямо тях.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG