Връзки за достъпност

Извънредни новини

ЦИК ще глоби Волен Сидеров заради поведението му в ефира на БНТ


Волен Сидеров
Волен Сидеров

Централната избирателна комисия (ЦИК) ще глоби лидера на „Атака“ Волен Сидеров заради поведението му в предаването „Референдум“ в ефира на БНТ във вторник. Основанието за глобата е, че че има нарушаване на добрите нрави и накърняване на достойнството, честа и името на кандидати, каза говорителят на ЦИК Александър Андреев пред БНТ.

До ЦИК са изпратени три сигнала – от СЕМ, от една от политическите сили и от БНТ, посочи Андреев. По думите му глобата ще е между 2000 и 5000 лева.

Във вторник лидерът на партията от управляващата коалиция се възползва от времето в ефир, на което има право съгласно Споразумението за отразяване на предизборната кампания, което БНТ сключва с политическите сили, за лични нападки към събеседниците, а след това и към водещата на предаването. Микрофонът на Сидеров беше изключен два пъти, а в студиото влезе и жандармерия.

Заради арогантното поведение на Сидеров, който узурпира нацианолания ефир във вторник вечерта, държавната телевизия обяви, че Сидеров вече не е желан гост в ефира ѝ.

Съгласно споразумението за предизборни участия, което националната телевизия задържително сключва с политическите сили обаче изключването на лидера на „Атака“ би било нарушение на закона. Това би дало основание на Сидеров да я съди заради това, че не го допуска в ефир, въпреки скандалното му поведение.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG