Връзки за достъпност

Извънредни новини

Пламен Георгиев започна да маха незаконните постройки от терасата си


Работници отстраняват незаконните постройки върху терасата на Пламен Георгиев в столичния кв. "Гео Милев"
Работници отстраняват незаконните постройки върху терасата на Пламен Георгиев в столичния кв. "Гео Милев"

Българският консул във Валенсия и бивш ръководител на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Пламен Георгиев започна сам да събаря обявените за незаконни навеси от терасата си в сряда, съобщи бТВ.

Във вторник премиерът Бойко Борисов съобщи, че е поискал Георгиев да оттегли жалбата си срещу принудителното отстраняване на надстройките, наредено от кмета на „Слатина“ срещу назначаването му за консул в Испания.

"Информация за събарянето получихме от медиите. Очакваме, когато Пламен Георгиев приключи с премахването на незаконния строеж, да ни информира, за да дойдем да констатираме и да приключим случая", каза пред Би Ти Ви днес началникът на отдел "Контрол по строителството" в район "Средец" Михаил Джурджин.

След като в рамките на скандала „Апартаментгейт“ се разбра, че Георгиев не е декларирал тераса от 186 кв метра на покрива на сградата в квартал „Гео Милев“, в която е апартамента му, той излезе в отпуск и в последствие подаде оставка като шеф на КПКОНПИ.

След нея Георгиев поиска възстановяване като прокурор в специализираната прокуратура, което беше удоволетворено само дни преди да бъде обявено, че той ще бъде назначен като консул във Валенсия.

Външният министър Екатерина Захариева лично ще открие в четвъртък новото генерално консулство на България във Валенсия. То ще отговаря за 16 000 българи, които живеят в областите Каталуния и Арагон, съобщава БНР.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG