Връзки за достъпност

Извънредни новини

Георги Ненов в търсене на свръхчовеци


Началото на 2018 година в Хамбург. Времето е студено, дните с дъжд и сняг се редуват с облачни дни и мъгла. Георги Ненов е пристигнал в Германия, за да работи в една от най-големите компаннии за поддръжка на авиационна техника. Както е ясно от описанието, това не е най-светлата част от тази история. “Наблюдавах хората в стола и си давах сметка, че така бих изглеждал след 10 - 20 години”.

Тогава се сеща, че преди да пристигне в Германие, е започнал да работи върху идея, кяоято му дава много повече смисъл от позицията и заплатата в корпоративния свят. Още в София Георги започва да записва подкаст с историите на различни хора, наречен ‘Свръхчовекът с Георги Ненов”. Докато е в Хамбург също прави епизоди, в които разказва вдъхновяващите истории на различни хора.

Онзи мрачен следобед в стола е повратният момент, в който Георги решава да се върне в България. “Дадох си сметка, че живея далеч от хората, които обичам и от средата, която ме развива и ми помага да ставам по-добър всеки един ден”, разказва той пред Свободна Европа.

Напуска работа и се връща обратно у дома, където посвещава цялото си време, за да сбъдне мечтата си - да превърне подкаста, с който се е захванал, в професионален продукт. И успява. Инвестира време и средства, за да записва интервютата, без това да му носи доход. Три години по-късно усилията дават резултат и днес неговият проект вече е устойчив бизнес. Това означава, че генерира приходи, които покриват изцяло разходите.

“Това ми дава възможност да инвестирам в по-качествена техника, в развитие на платформа, в реклама - неща, които да направят проекта по-достъпен и по-полезен. Така мога да достига до повече хора и подкастът да е полезен в различни направления - текст, аудио, а защото не и видео. Това до момента беше много трудно.”

“Свръхчовекът” е история на съвсем обикновен човек, който никога не би казал, че е свръхчовек, но аз го виждам като такъв, защото той е повярвал в себе си”.

Георги разказва историите на хора, които променят средата, справят се с битките или успяват да поведат останалите. “Така свръхчовекът е достигнал до момент, до който или води успешна кауза, или управлява успешен бизнес, или по някакъв начин променя живота на хората. Дали като писател, като спортист или като друг добър пример”, казва Георги.

“Свръхчовекът е история на личния пример и това, което бих казал на хората е, че нещата не са само розови или черни, не са добри или лоши. Те са една крива и всеки сам определя в каква посока да се движи и така написват собствената си, абсолютно автентична история”.

“Свръхчовекът” е мечта, превърната в реалност. Един от гостите в предаването е споделил, че иска да си тръгне от този свят с много малък куфар със съжаление. Георги иска същото.

  • 16x9 Image

    Ивайло Везенков

    Ивайло Везенков е журналист в Свободна Европа от 2019 до 2021 година. Завършил е Българска филология в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Първите си стъпки като журналист прави в радиото. Работил е в бТВ и Би Ай Ти. През 2016 и 2017 г. е стипендиант на Fulbright в Аризонския държавен университет. Специализирал е в CNN.

XS
SM
MD
LG