Връзки за достъпност

Извънредни новини

Медицински сестри се барикадираха в здравното министерство


Седем медицински сестри в продължение на часове отказваха да напуснат сградата на здравното министерство след среща със министър Кирил Ананиев, съобщи „Медиапул“. В крайна сметка те излязоха доброволно след като ведомството е поело нови ангажименти за реформи във финансирането на системата.

Срещата беше планирана и започна в 11.30 часа и приключи малко след това, но сестрите отказваха да си тръгнат, докато не бъдат предприети конкретни действия за удовлетворяване на исканията им. Специалистите по здравни грижи настояват за промяна на модела на финансиране н здравеопазването.

Медицинските сестри протестират от март насам с искане за основна заплата от поне две минимални заплати за страната или 1120 лева. и настояват болниците вече да не са търговски дружества.

По-рано в сряда част от протестиращите медицински сестри блокираха движението на пл. "Света Неделя" пред Министерството на здравеопазването. "Не искаме оставката на министъра, искаме той да работи ефективно. Действия, облечени в закони", казват барикадиралите се сестри, цитирани от „Медиапул“.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG