Връзки за достъпност

Извънредни новини

Борисов обвини щаба на Манолова в предстоящи лъжи


Бойко Борисов
Бойко Борисов

Премиерът Борисов очаква ГЕРБ да бъдат обвинени в купуване на гласове на балотажа в София в неделя. В интервю за бТВ, дадено в последния ден от предизборната кампания, той заяви, че щабът на Мая Манолова подготвя сценарий, според който "няколко групи цигани ще бъдат снимани как гласуват под строй за г-жа Фандъкова, за да излезе в следобеда, че е подменен вотът в София".

Йорданка Фандъкова (ГЕРБ) и Мая Манолова (подкрепена от БСП) са двете кандидатки за кмет на София, които ще се избират на балотаж в неделя.

Борисов заяви, че за предстоящите манипулации е бил информиран от "възмутен човек" от щаба на кандидата за кмет на София Мая Манолова. Тази част от интервюто на Борисов повтаря казаното от вицепремиера Дончев ден по-рано.

Борисов каза още, че не е против избора на главен прокурор, тъй като "заедно с Христо Иванов направихме така, че съдиите да избират съдии, а прокурорите прокурори". Той посочи и че е против протестите срещу избора, тъй като "по принцип не обича протестите".

Запитан за шпионския скандал в руското посолство, Борисов даде да се разбере, че изгоненият първи секретар на руското посолство в София се е опитал да вербува началник на българска специална служба.

Началникът лично е съобщил на Борисов този факт: „Президентът Путин ме познава добре. Аз не се поддавам на натиск. Когато всички под строй гониха посланици, аз не изгоних. Но когато дипломат на висок пост го хвана да вербува мои началници, мигновено го пъдя. Не след месец, не след два“, заяви Борисов.

„Недопустимо е някой да се меси във вътрешните работи и да вербува хора“, заяви премиерът. Военният аташе, на когото не беше дадена българска виза, е бил в санкционен списък за лица, които са нежелани в ЕС.

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че на 25 ноември ще се срещне с американския президент Доналд Тръмп, но не уточни какви ще са темите, които ще обсъжда с него. Той единствено спомена, че ще провери каква е била целта на посещението във Вашингтон на неговия бивш заместник в ГЕРБ Цветан Цветанов.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG