Връзки за достъпност

Извънредни новини

Гръцката полиция задържа камион с българска регистрация, превозващ 41 мигранти


Мигрантите, превозвани в хладилния камион, са открити живи, а осем от тях са били с дихателни проблеми
Мигрантите, превозвани в хладилния камион, са открити живи, а осем от тях са били с дихателни проблеми

Гръцката полиция е задържала камион с българска регистрация, който е превозвал 41 мигранти, съобщи Ройтерс. Той е пътувал по автомагистралата в Северна Гърция и вероятно е влязъл в страната от Турция.

По-голямата част от мигрантите, от които шестима са били непълнолетни, са афганистанци, но сред тях е имало и един сириец и един иранец. Хората са били превозвани в хладилно отделение, но системата му не е била включена. Представител на полицията съобщава, че всички от тях са живи, а осем от тях са били с дихателни проблеми.

Камионът е бил спрян за рутинна проверка край град Ксанти. Шофьорът, 40-годишен грузинец, е задържан, а мигрантите са отведени в близко полицейско управление, за да бъдат идентифицирани.

В края на октомври в Есекс, Великобритания, в хладилен камион бяха открити телата на 39 души. Превозното средство отново беше с българска регистрация, но се оказа, че е собственост на ирландска гражданка и не се е връщало в България от 2017 г.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG