Връзки за достъпност

Извънредни новини

От опозиция в управление. Дани Каназирева стана областен управител на Пловдив


Дани Каназирева
Дани Каназирева

Министерският съвет (МС) назначи в сряда Дани Каназирева за областен управител на Пловдив. На последните местни избори тя бе кандидат-кмет от "Съюз за Пловдив", но остана трета след победителя Здравко Димитров (ГЕРБ) и опонента му на балотажа Славчо Атанасов (ВМРО). Каназирева наследява на поста именно Димитров.

"Бях изправена пред конкретен избор – или да продължа да критикувам, без да имам възможност реално да решавам, или да дам всичко от себе си за развитието на Пловдив и региона. Реших да опитам да дам всичко от себе си, защото е крайно време да задвижим отлагани отдавна проекти и да направим така, че Пловдив и регионът да догонят София", мотивира новото си назначение Каназирева в обръщение до медиите.

Тя бе председател на групата на ГЕРБ в местния Общински съвет, но бе изключена от партията през 2010 г., след като бе обвинена от Бойко Борисов и Цветан Цветанов, че работи за интересите на бизнесмена и функционер на БСП Георги Гергов. Година по-късно Каназирева основа "Съюз за Пловдив", с който през годините се присъединяваше към политически проекти като "Движение България на гражданите" и "Нова република".

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG