Връзки за достъпност

Извънредни новини

Проблем в софтуера позволява на Фейсбук да отваря камерите на някои телефони


От Фейсбук коментират, че нямат информация за това клипове и снимки да са били създавани в следствие на проблема
От Фейсбук коментират, че нямат информация за това клипове и снимки да са били създавани в следствие на проблема

Притежателите на айфон са били предупредени за проблем с приложението на Фейсбук, което автоматично е активирало камерата на телефона без знанието и сългасието на потребителите, съобщи Фобрс.

„Наскоро открихме проблем с версия 244 на апликацията на Фейсбук за iOS, която активира камерата без разрешение“, каза говорител от компанията на Марк Зукърбърг. По думите му за решаване на проблема вече се работи, а на потребителите са били изпратени уведомителни имейли.

Много потребители обаче изразиха притесненията си около новината. Някои от тях публикуват и видео, в които демонстрират как камерата се активира докато използват приложението.

Пред изданието „Дъ Върдж“ от Фейсбук съобщават, че нямат данни за това видеоклипове или снимки да са били направени заради проблема в апликацията.

През лятото друг технологичен гигант – Гугъл призна, че нейни подизпълнители, поддържащи функцията „Гугъл асистънт“ се преслушвали записи за това какво потребителите са казвали на изкуствения интелект. Тогава стана ясно също и че записи са били правени дори тогава, когато приложението не е било активирано.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG