Връзки за достъпност

Извънредни новини

Двама от пазачите на Епстийн са обвинени за фалшификация на документи от нощта на смъртта му


Джефри Епстийн се самоуби в килията си през април
Джефри Епстийн се самоуби в килията си през април

Двама от пазачите на самоубилия се мултимилионер Джефри Епстийн са получили обвинения, че са фалшифицирали документи, за да прикрият вината си. Американски прокурори твърдят, че надзирателите са пропуснали да проверят затворника в нощта на неговото самоубийство, съобщи Ройтерс.

Според обвинителния акт Това Ноел и Майкъл Томас са спели и са сърфирали в интернет, вместо да наблюдават Епстийн, който бе открит мъртъв в килията си на 10 април. По-късно патолог обяви, че смъртта е настъпила вследствие на обесване.

Самоубийството на 66-годишния бивш финансов консултант дойде месец, след като бе арестуван по обвинение по трафик на десетки непълнолетни момичета в периода 2002 – 2005 г. Самият Епстийн се призна за виновен в престъпленията.

Обвиненията са първите официално повдигнати по повод смъртта на Епстийн. От защитата на надзирателите обявиха, че са опитали да сключат „разумна сделка“ и се противопоставят срещу тежестта на обвиненията.

Епстийн беше известен със сериозните си политически позиции и познаствата си с представители на властта, сред които попадат президентите Доналд Тръмп, Бил Клинтън и херцогът на Йорк принц Андрю.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG