Връзки за достъпност

Извънредни новини

С държавни пари БФС е организирал лагери за юноши в хотели на членове на управата си


Временният президент на БФС Михаил Касабов и министърът на спорта Красен Кралев по време на мача България - Чехия 1:0, 17 ноември 2019 г.
Временният президент на БФС Михаил Касабов и министърът на спорта Красен Кралев по време на мача България - Чехия 1:0, 17 ноември 2019 г.

Българският футболен съюз (БФС) е организирал лагери за юноши с държавни пари в хотели на членове на Изпълнителния си комитет. Това става ясно от нова серия разкрития на бТВ.

В периода 2016-2017 г. държавата отпуска над 2 млн. лева по програмата за развитие на детско-юношеския футбол на федерацията. От тях 1.5 млн. лева са били изхарчени за организиране на подготвителни лагери на младите футболисти.

Разследването на бТВ показва, че две от местата, където са били провеждани подготвителните лагери, са хотели и бази, свързани с членове на Изпълнителния комитет на футболния съюз. Едната от базите е хотел „Спорт палас“ в град Сливен, който е собственост на съпругата на първия вицепрезидент на федерацията Йордан Лечков. Другият хотел, който е бил използван за настаняване на участниците в програмата, е „Белведере Холидей Клуб“ в Банско, който е собственост на друг вицепрезидент на БФС – Атанас Фурнаджиев.

От бТВ припомнят, че в същия период е функционирала и новата база на БФС в Бояна, но ръководството на федерацията не я използвало за реализиране на програмата. „Национална футболна база Бояна“ бе открита на 17 ноември 2016 г.

По-рано бТВ разкри, че футболният съюз е похарчил близо милион лева за 34 хиляди екипа по програмата, финансирана от Министерството на младежта и спорта. Договорите за изработката на екипировка са били сключвани с фирми, собственост на афганистански граждани на по-високи цени от пазарните.

Преди малко повече от месец ГДБОП влезе в офисите на БФС в Бояна, като тогава бе съобщено, че се провежда акция, свързана с уговарянето на мачове в системата на българския футбол. Малко по-рано в същия ден министър-председателят Бойко Борисов прикани президента на футболната федерация Борислав Михайлов да подаде оставка, който послуша призива и напусна поста си.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG