Връзки за достъпност

Извънредни новини

Двама загинаха след пожар в Пирогов


Пожарът в болницата е започнал в следствие на експлозия
Пожарът в болницата е започнал в следствие на експлозия

Двама тежко болни пациенти на 55 и 68 години са загинали заради взрив и последвал пожар в УМБАЛСМ „Пирогов“ рано сутринта в четвъртък. Още 32 души са били евакуирани от Второ вътрешно отделение в други части на болницата и животът на нито един от тях не в опасност, заяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

„Не мога да кажа нищо за конкретни причини. Ще има следствено-процесуални действия, които да уточнят как точно е започнал инцидентът“, каза директорът на лечебното заведение проф. Николай Габровски. По негови думи единият от загиналите пациенти е бил с белодробна недостатъчност и се е налагало да му се подават големи количества кислород.

Взрив на кислородна бутилка, който е довел и до събарянето на стена, е основната работна хипотеза, по която към момента работят следователите. Това стана ясно от изказване на министъра на вътрешните работи Младен Маринов. Той изключи възможността инцидентът да е в следствие на злонамерени действия.

В следствие на инцидента 15 души са били леко обгазени като сред тях има и служители на реда.

От „Пирогов“ обявиха и телефон за връзка специално за близки на пациенти на Второ отделение, който е 02 9154540.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG