Връзки за достъпност

Извънредни новини

Ивет Лалова е атлет на Балканите за 2019 г.


Ивет Лалова за втори път печели приза за атлет на Балканите
Ивет Лалова за втори път печели приза за атлет на Балканите

Ивет Лалова бе избрана за най-добра лекоатлетка на Балканския полуостров. Тя получи наградата по време на галавечерта на Асоциацията на балканските атлетически федерации (АБАФ), която се проведе във Вършаничка Баня, Събрия, предаде БТА.

Това е втори подобен приз за Лалова, която спечели наградата и през 2011 г.

През този сезон спринтьорката стана седма на финала в бягането на 200 м. на световното първенство в Доха. През май тя спечели и квота за участие в пета Олимпиада през състезателната си кариера, след победа на 200 м. в Осака, Япония. В края на август тя покри и норматива за 100 м. и на игрите през 2020 г. в Токио ще участва и в тази дисциплина.

На балканското първенство в Правец тя спечели титлите на 100 и 200 м. при жените.

По време на наградите бе отличен и друг българин – Валентин Андреев. Той спечели приз за Изгряваща звезда на АБАФ при юношите, след като спечели Европейския фестивал в категорията под 18 г. възраст в хвърлянето на чук през юли.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG