Връзки за достъпност

Извънредни новини

Полицията обяви за терористичен инцидент нападението с нож в Лондон


Районът около Лондон бридж е отцепен
Районът около Лондон бридж е отцепен

Полицията в Лондон съобщи, че разследва нападението с нож на „Лондон бридж“ в центъра на британската столица в петък, като "терористичен инцидент".

Нападателят е застрелян от полицията, която е пристигнала бързо на мястото на инцидента, случил се малко преди 14 часа местно време (16 ч. българско). Няколко души са ранени, но засега не се дава информация, нито за броя, нито за състоянието им.

Мъжът е бил въоръжен с голям нож, съобщават властите. Освен това под дрехите си той е носил жилетка с експлозиви, която полицията смята за фалшива.

По-рано репортерът на Би Би Си Джон Макманус съобщи, че преминавайки по моста, който се намира в непосредствена близост до британския парламент, е видял как няколко мъже нападат човек. Предполага се, че това са били минувачи, които са се опитали да обезвредят нападателя. Полицията е пристигнала бързо на място, отцепила е движението и по това време са се чули множество изстрели.

Лондонската полиция заяви, че обстоятелствата около инцидента остават неясни и помоли свидетелите на моста да ѝ предоставят снимки и видеоматериал.

Станцията на метрото „Лондон Бридж“ остава затворена и влаковете не спират там. Гражданите са съветвани да избягват местопроизшествието, а премиерът Борис Джонсън

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG