Връзки за достъпност

Извънредни новини

Ремонт предизвика пожар на борда на единствения руски самолетоносач


Самолетоносачът "Адмирал Кузнецов" се ремонтира от 2017 г.
Самолетоносачът "Адмирал Кузнецов" се ремонтира от 2017 г.

Дванайсет души са пострадали при пожар на борда на единствения руски самолетоносач "Адмирал Кузнецов", съобщиха в четвъртък ТАСС и "Франс прес".

Десетима от пострадалите са били спасени при гасенето на пламъците, като един от тях е в тежко състояние. Трима се водят безследно изчезнали, съобщава БТА, позовавайки се на руските служби за извънредните ситуации. Според предварителните данни огънят е тръгнал от трюма на първия енергоблок като най-вероятната причина е била нарушаване на техниката за безопасност при заваръчни дейности.

"Адмирал Кузнецов" се намира в кораборемонтния завод в Мурманск от началото на 2017 г. По график ремонтът му трябва да приключи до 2022 г. Ръководителят на "Обединената корабостроителна корпорация" Алексей Рахманов обяви, че пожарът няма да се отрази на срока за приключване на ремонта.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG