Връзки за достъпност

Извънредни новини

Кола на НСО блъсна дете в София. Състоянието му е тежко, без опасност за живота


През 2016 г. кола на НСО блъсна пешеходец пред Народното събрание, но тогава пострадалият бе глобен за неправилно пресичане. Снимката е архивна
През 2016 г. кола на НСО блъсна пешеходец пред Народното събрание, но тогава пострадалият бе глобен за неправилно пресичане. Снимката е архивна

14-годишното дете, което в четвъртък вечер беше блъснато от кола на Националната служба за охрана (НСО), остава в тежко състояние, но е извън опасност за живота.

Катастрофата е станала около 20 часа на бул. "Драган Цанков", близо до КАТ в София.

„Детето е с черепно-мозъчна травма, мозъчен оток, мозъчна контузия. В съзнание, контактно, адекватно на самостоятелно дишане. По-тежка е лицево-челюстната травма – с избити зъби и счупен нос, подлежи на оперативна интервенция“, заяви изпълнителният директор на УМБАЛ „Св. Анна“ д-р Славчо Близнаков. Детето има и гръдна и коремна травма, както и счупена ключица.

От НСО излязоха със съобщение до медиите, в което поднасят извинението си за инцидента и уверяват, че в случай, че служителят на НСО се окаже виновен, срещу него ще бъдат предприети всички мерки, предвидени от закона. По време на инцидента в служебния автомобил не са били превозвани пътници.

„Информирани са компетентните органи на МВР и на Военна прокуратура. В ход е досъдебно производство за установяване на обстоятелствата по инцидента“, се казва още в съобщението.

През 2016 г. автомобил на НСО блъсна пешеходец пред Народното събрание, като тогава пострадалият човек бе глобен за неправилно пресичане. По-рано през тази година след пътен инцидент край Хитрино с кола на службата, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева остана със счупена ключица.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG