Връзки за достъпност

Извънредни новини

Не може да се твърди, че завод "Стомана" краде вода, смята кметът на Перник


Станислав Владимиров
Станислав Владимиров

Не може да се твърди, че течовете от водопреносната мрежа на територията на пернишкия завод "Стомана" са причинени от кражба на вода. Това коментира кметът на града Станислав Владимиров пред Нова телевизия.

В навечерието на Бъдни вечер жандармерия и тежка строителна техника влязоха в завода, след като по-рано във вторник премиерът Бойко Борисов свика кризисния щаб, в който участва и Владимиров.

"Последните няколко дни се локализираха големите течове, които са по водопроводната мрежа. В участъка, който минава покрай индустриалната зона, се установи голям теч на питейна вода. Затова във вторник бе взето решението да започнат изкопи и с временна апаратура да се локализира мястото, откъдето изтича вода. Не може да се твърди, че става въпрос за кражба", заяви по този повод кметът на Перник в сряда.

По-рано Нова телевизия съобщи, че става въпрос за акция с участието на прокуратурата по сигнал за кражби на вода, но пресцентърът на МВР опроверга тази информация с уточнението, че ще се търсят "оттечки" от водопровода. По данни на властите на това място загубите на вода са по около 90 л/сек.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG