Връзки за достъпност

Извънредни новини

Тръмп и Си подписват търговско споразумение между САЩ и Китай


През следващата седмица Доналд Тръмп и Си Дзинпин ще подпишат първа фаза от търговско споразумение между САЩ и Китай, с което размяната на санкции между двете страни ще бъде прекратена
През следващата седмица Доналд Тръмп и Си Дзинпин ще подпишат първа фаза от търговско споразумение между САЩ и Китай, с което размяната на санкции между двете страни ще бъде прекратена

САЩ и Китай ще подпишат първа фаза от търговско споразумение, което цели да нормализира отношенията между двете страни. Това ще се случи на специална церемония през следващата седмица с участието на лидера на азиатската държава Си Дзинпин и американският президент Доналд Тръмп, предаде Ройтерс.

„Да предстои ни церемония по подписване. Бързо ще подпишем, защото искаме да приключим въпроса. Документите за сделката са готови, остава само да бъдат преведени“, каза Тръмп. По-рано американският президент бе заявил, че всичко около сделката е договорено, а единственото, което е нужно за нейното осъществяване е той да даде съгласието си.

От Пекин също потвърждават за предстоящата сделка и подчертават, че двете страни поддържат постоянен контакт по икономическите и търговските въпроси.

Очаква се договорката между двете държави да доведе до внос на американски стоки и услуги в Китай на стойност поне 200 млрд. долара в следващите години. Сред тях със сигурност ще бъдат зърно, ориз, царевица, както и енергийни, фармацевтични и финансови услуги.

Търговската война между САЩ и Китай доведе до сериозни загуби за световните икономики и създаде сериозни предпоставки за глобална рецесия. Новината за предстоящата сделка вече оказа положително влияние върху резултатите на стоковите пазари, както и върху нивата на американския долар и китайския юан.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG