Връзки за достъпност

Извънредни новини

Въздухът в София е опасно мръсен. Общината пусна безплатни паркинги


Замърсяването на въздуха над София според данните на Airsofia

Опасно завишени нива на фини прахови частици са установени във въздуха в София в петък. По данни на сайта airofia.info замърсяването засяга почти целия град.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова предупреди за очакваното замърсяване още в четвъртък вечерта. Според данните на общината станцията в кв. "Павлово" е отчела 75 mg на кубичен метър при допустими 25. Останалите четири измервателни уреда – в "Младост", "Надежда", "Дружба" и "Хиподрума", също показват завишено запрашаване. Само станцията на Копитото показва, че въздухът е в норма.

По този повод Столичната община въведе в петък безплатно паркиране в буферните паркинги към станциите на метрото за всеки, който остави колата си и ползва градския транспорт. Те се намират в близост до линиите на метрото на бул. “Цариградско шосе“, бул. “Черни връх“, бул. “Ломско шосе“, бул. “Александър Малинов“ и на бул. “Драган Цанков“.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Facebook форум

XS
SM
MD
LG