Връзки за достъпност

Извънредни новини

Въздухът в София е опасно мръсен. Общината пусна безплатни паркинги


Замърсяването на въздуха над София според данните на Airsofia
Замърсяването на въздуха над София според данните на Airsofia

Опасно завишени нива на фини прахови частици са установени във въздуха в София в петък. По данни на сайта airofia.info замърсяването засяга почти целия град.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова предупреди за очакваното замърсяване още в четвъртък вечерта. Според данните на общината станцията в кв. "Павлово" е отчела 75 mg на кубичен метър при допустими 25. Останалите четири измервателни уреда – в "Младост", "Надежда", "Дружба" и "Хиподрума", също показват завишено запрашаване. Само станцията на Копитото показва, че въздухът е в норма.

По този повод Столичната община въведе в петък безплатно паркиране в буферните паркинги към станциите на метрото за всеки, който остави колата си и ползва градския транспорт. Те се намират в близост до линиите на метрото на бул. “Цариградско шосе“, бул. “Черни връх“, бул. “Ломско шосе“, бул. “Александър Малинов“ и на бул. “Драган Цанков“.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG