Връзки за достъпност

Извънредни новини

Единайсет американски войници са пострадали при иранските ракетни удари в Ирак


Единайсет американски войници са проявили симптоми на мозъчно сътресениe в резултат на иранските ракетни удари срещу военновъздушната база "Айн ал Асад" в Ирак, предприети на 8 януари в отговор на убийството на генерал Касем Солеймани.

Това съобщиха в петък от американското Централно командване, след като първоначално бе обявено, че няма ранени военни, съобщават световните агенции.

"Макар да нямаше нито един убит от американските военни при иранското нападение на 8 януари в база "Айн ал Асад", няколко войници бяха изпратени на лечение със симптоми на мозъчно сътресение в резултат на експлозията и все още се преценява състоянието им", посочи в комюнике говорителят на Централното командване капитан Бил Ърбан.

Веднага след ракетната атака от 8 януари иранската армия заплаши САЩ с "още разрушителни отговори". Външният министър на Иран Мохамад Джавад Зариф обяви, че страната му е предприела "пропорционални действия в самозащита". Американският президент Доналд Тръмп пък обяви, че "всичко е наред" след ракетните удари.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG