Връзки за достъпност

Извънредни новини

Първи смъртен случай заради коронавируса е регистриран извън Китай


Хора с маски минават край болницата Сан Лазаро в Манила, където бе регистриран първият смъртен случай от коронавирус извън Китай
Хора с маски минават край болницата Сан Лазаро в Манила, където бе регистриран първият смъртен случай от коронавирус извън Китай

Първи смъртен случай на заразен с новия коронавирус е регистриран извън Китай, предадоха информационните агенции в неделя. Мъж от китайския град Ухан, откъдето тръгна епидемията, е починал в болница във Филипините, съобщи БТА.

Пациентът е бил изолиран в здравното заведение на 25 януари. Той е пристигнал във Филипините 4 дни по-рано заедно с приятелката си, която беше първият заразен с новия коронавирус в страната.

Броят на заразените в Китай продължава да расте всеки ден като според данни на Държавния комитет по хигиена и здраве към момента са починали 304-ма души. Заболелите от коронавирус пък надвишават 14 000 души. Избухването на коронавируса е регистрирано във всички големи териториални единици на страната.

Освен в Китай, болестта е потвърдена и в други 23 държави. Световната здравна организация призна разпространението на коронавируса за заплаха от международно значение за здравето на хората.

Асошиейтед прес цитира справка, според която в континентален Китай са потвърдени 11 79 случая на коронавирус, в Хонконг – 12, а в Макао – 5. В Тайланд са регистрирани 19 случая, в Япония – 20, в Сингапур – 18, в Южна Корея – 12, в Тайван – 10, в Малайзия – 8, в Австралия – 7, в Германия – 8, в САЩ – 8, във Франция – 6, в Канада – 4, в ОАЕ – 5.

Сред страните, в които са потвърдени случаи на заболели от коронавирус са и Русия, Италия, Великобритания, Камбоджа, Финландия, Индия, Филипините, Непал, Шри Ланка, Швеция и Испания.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG