Връзки за достъпност

Извънредни новини

Четирима българи са изследвани за коронавирус. Пробите на трима са отрицателни, четвъртата се чака


Проби от пациентите са изпратени в Националната референтна лаборатория
Проби от пациентите са изпратени в Националната референтна лаборатория

Резултатите на трима пациенти със съмнения за заразяване с коронавирус са отрицателни. Това съобщи Министерството на здравеопазването във вторник вечерта. Става дума за семейство от Хасково, което е било на почивка в Тайланд, за което по-рано беше съобщено, че е настанено в Инфекциозното отделение на болницата в Хасково, и за мъж от Варна, пребивавал в Китай.

По-рано беше съобщено, че трима души са настанени в многопрофилната болница в Хасково със симптоми, сходни с тези на заразените с мутиралия щам на коронавирус, чието разпространение тръгна от китайския град Ухан.

Освен двойката, която е пътувала до Тайланд, става дума за мъж, който се е завърнал от Шри Ланка, където е работил. В началото на февруари той се е почувствал зле, а ренгенът е показал пневмония. Заради рисковия район, от който се връща, той също е насочен за лечение в болницата. Неговите резултати все още се чакат.

Към 3 февруари потвърдените случаи на заразени с новия коронавирус хора са 17 391 по данни на Световната здравна организация. От тях 153 са извън Китай. Потвърдените смъртни случаи са 361. Потвърдено е също така за пациенти, които успешно са се излекували от вируса. Симптомите му са кашлица, висока температура и отпадналост, а при по-тежки случаи – затруднено дишане.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG