Връзки за достъпност

Извънредни новини

Повече от двеста нови жертви на коронавируса в Китай


Броят на жертвите на коронавируса в провинция Хубей се увеличи с 242 души. Така починалите в Китай станаха най-малко 1355, съобщиха местните власти, цитирани от Франс прес.

Има 14 840 нови случая на заразени в тази централна провинция, огнище на епидемията от вирусна пневмония, с което общият брой на заболелите достигна близо 60 000. На този фон ръководителят на Китайската комунистическа партия в провинция Хубей беше освободен от длъжност.

Хонконг съобщи, че училищата остават затворени до 16 март и се въвежда програма за онлайн обучение, съобщи БНР. Ваканцията по случай Лунната нова година в края на януари беше удължена, за да се предпази здравето на учениците и чиновниците.

Главната администраторка на Хонконг Кари Лам призоваваше през последните седмици частния сектор да улесни работата от разстояние, за да може служителите да продължат да работят, без да се налага да ходят до офиса. В града, в който живеят повече от 7 милиона души, има 50 потвърдени случая на заразени и един починал.

Междувременно японският министър на здравеопазването Кацунобу Като съобщи за нови 44 случая на заболели от коронавирус на борда на круизния кораб "Даймънд принцес".Така общият брой на заразените пътници и членове на екипажа достигна 218 от общо над 3700, които бяха първоначално на борда.

Здравният министър каза, че възрастните хора на кораба, чиито изследвания са отрицателни, могат да напуснат преди края на карантинния период на 19 февруари. Те ще бъдат временно настанени на място, избрано от правителството. Круизният кораб беше поставен под карантина на 3 февруари, тъй като един от пътниците е дал положителна проба за вируса, след като се качил на плавателния съд в Хонконг в края на януари.

.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG