Връзки за достъпност

Извънредни новини

Слави Трифонов оглави новата партия "Има такъв народ"


Слави Трифонов
Слави Трифонов

Слави Трифонов учреди партията си с новото име "Има такъв народ", съобщи БНР. На учредителното събрание не бяха допуснати представители на медиите. Присъствали са 808 делегати, при необходими по закон минимум 500, съобщиха от партията.

Няма промяна в ръководството, председател е Слави Трифонов, а негови заместници са сценаристите Тошко Йорданов и Ивайло Вълчев.

Това е вторият опит на Трифонов да постави начало на своя политически проект след провала на регистрацията на партията под името "Няма такава държава". Съдът отказа да я регистрира с мотива, че тя използва незаконно българското знаме в логото си. Новото лого представлява стилизиран восъчен печат с името на партията на син фон.

Партията на Слави Трифонов се обявява за мажоритарна избирателна система, намаляване на броя на депутатите наполовина, въвеждане на електронно гласуване и пряк избор на главния прокурор и на омбудсмана.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG