Връзки за достъпност

Извънредни новини

Специализираният съд отказа да освободи Нено Димов от ареста


Нено Димов
Нено Димов

Бившият министър на околната среда и водите Нено Димов остава в ареста, след решение на специализирания съд от вторник.

Макар да няма опасност да се укрие, според съда, Димов може да извърши ново престъпление или да повлияе на свидетели, ако бъде пуснат на свобода.

Бившият екоминистър беше арестуван по разследването за водната криза в Перник, а впоследствие му беше предявено и обвинение, свъзано със ски-концесията в Банско.

Той беше задържан на 9 януари, след разпит в прокуратурата. След изтичането на временната му мярка, съдът реши да го остави за постоянно в ареста.

Решението на съда не е окончателно, а защитата обяви, че ще го обжалва с мотива, че прокуратурата не е посочила нито едно сериозно основание, с което да обоснове ареста на бившия министър.

Режимът на водата в Перник беше въведен точно преди три месеца, като в града е обявено и бедствено положение, след като водата в язовир "Студена" достигна критично ниски нива, оставяйки 100-хилядния град без алтернативен воден източник.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG