Връзки за достъпност

Извънредни новини

МВФ отпуска 50 млрд. долара за борба с коронавируса. Калифорния обяви извънредно положение


Кристалина Георгиева
Кристалина Георгиева

Международният валутен фонд ще отпусне 50 млрд. долара, с които да подпомогне страните, засегнати от коронавируса, съобщи БиБиСи. В момента епидемията е достигнала до над 70 държави. Председателката на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева призова всички 189 държави-членки на МВФ да се обединят срещу глобалните предизвикателства, свързани с COVID-19.

Новините идват на фона на първия смъртен случай, регистриран в щата Калифорния, който обяви извънредно положение. Възрастен пациент, вероятно заразил се по време на пътуване с круизен кораб, почина в северната част на щата, докато друг пациент, който също е бил на кораба, е дал положителна проба за коронавируса. В Калифорния има 53 потвърдени случая. Броят на починалите в Съединените щати е 11, като 10 от тях са във Вашингтон.

Междувременно от Световната здравна организация (СЗО) съобщиха, че броят на заразените в света е нараснал с над 2200 души за едно денонощие, предаде БНР.

Унгария потвърди първи два случая на Ковид-19 на своя територия, а Словения - един. Броят на заболелите във Франция достигна 285 - със 73 повече от предишния ден. Починалите в страната са четирима.

Южна Корея съобщи за нови 438 случая, с което общият им брой достигна 5766. През изминалото денонощие са починали трима пациенти.

Като част от мерките за ограничаване на заразата Италия съобщи, че затваря всички училища за 10 дни.

В Брюксел на извънредно заседание на Съвета по здравеопазване ще бъдат обсъдени предприетите мерки от страните-членки на Европейския срещу коронавируса. България ще бъде представена от министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG