Връзки за достъпност

Извънредни новини

Билети на консигнация. Търговци се опасяват от щети за 40-50 млн. лв. след спирането на частните лотарии


Над 20 000 дребни търговци от цялата страна са купили лотарийни билети на "Национална лотария" на стойност около 40-50 млн. лв. и сега търсят начин да не търпят щети от спирането на частните игри.

Това каза в четвъртък председателят на Управителния съвет на Българската асоциация на търговци на тютюневи изделия Иван Делчев, цитиран от БТА. Билетите са купени на консигнация, но от организацията не уточниха процента на отстъпка, която са имали при търговията на дребно.

Асоциацията няма предложение как да се излезе от ситуацията и затова изпраща отворено писмо до премиера Бойко Борисов с искане той да намери решение на казуса.

Народното събране премахна частните лотарии на 7 февруари с гласовете на управляващата коалиция между ГЕРБ и „Обединени патриоти“. Промените в Закона за хазарта бяха внесени от зам.-председателя на парламента и лидер на Националния фронт за спасение на България Валери Симеонов в края на януари.

Така монополът върху лотарийните игри стана държавен и беше даден на Българския спортен тотализатор, а лицензите на частните оператори - "Национална лотария" и "Лотария България", бяха отнети. Мажоритарен дял в тях имаше Васил Божков, който се издирва за организиране на престъпна група и ощетяване на бюджета. Обектите на Lafka бяха едни от основните разпространители на лотарийни билети и непосредствено след спирането на частните лотарии обявиха фалит.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG