Връзки за достъпност

Извънредни новини

Президентът Тръмп обяви извънредно положение в САЩ заради COVID-19


Президентът Доналд Тръмп по време на речта, с която обяви извънредно положение в САЩ. 13 март 2020 г.

Американският президент Доналд Тръмп обяви извънредно положение в САЩ във връзка с коронавируса. "Следващите 8 седмици ще бъдат критични", каза той в обръщение от розовата градина на Белия дом.

До този момент в САЩ има 1701 доказани случая на Covid-19. 40 души починаха.

По-рано този месец президентът беше критикуван заради това, че първоначално е омаловажил сериозността на пандемията, предаде БТА.

В петък следобед Тръмп посочи, че въвеждането на извънредно положение ще даде достъп до 50 милиарда долара, с които да се финансира борбата с коронавируса. Министърът на здравеопазването ще има правомощия да отменя закони и правила, за да облекчи дейността на службите по здравеопазването.

Всеки щат ще трябва да създаде незабавно спешни оперативни центрове, а болниците да задействат планове за подготовка за извънредна ситуация, за да отговорят на нуждите на американците, каза още Доналд Тръмп. Той огласи също значително увеличаване на капацитета за извършване на тестове за вируса в САЩ.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Facebook форум

XS
SM
MD
LG