Връзки за достъпност

Извънредни новини

Банско, Боровец и Пампорово затварят заради коронавируса


Ски зоните в зимните курорти Банско, Боровец и Пампорово са затворени от понеделник заради пандемията от коронавирус и обявеното извънредно положение, става ясно от съобщения на концесионерите, цитирани от „Капитал“.

За такава мярка призова и началникът на националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски, определяйки зимните курорти като „инкубатори“ за зарази. Според данните на щаба от понеделник сутринта в Банско е установено 9-годишно дете от Великобритания с коронавирус.

Ски зоните в трите големи зимни курорта ще бъдат затворени до 29 март. От концесионера на ски зоната в Банско „Юлен“ уточниха, че решението е взето по препоръка на общинския кризисен щаб.

Държавните туристически бази и санаториуми също затварят поне до 29 март, съобщиха от дружеството „Профилактика, рехабилитация и отдих“. Същата мярка взимат и от агенция „Военни клубове и почино дело“.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG