Връзки за достъпност

Извънредни новини

Хроника на доброто. Дарителите по време на пандемия

Тук публикуваме имена на хора, фирми и организации, които даряват средства за борба с коронавируса. Пишете ни на svobodnaevropa@rferl.org и ние ще предадем и на други за това.

Melexis България,​ съвместно с компаниите Експект и Икспектис, дариха хранителни продукти на стойност 17 800 лева в подкрепа на инициативата "Доброто идва в Младост". Целта на кампанията е да се осигурят дълготрайни хранителни продукти за нуждаещи се в община Младост, сред които хора в неравностойно положение; хора със специфични потребности; деца без родители; самотни възрастни хора; самотни майки; хора, останали без доходи и средства да изхранят семейства си.

ING България дари 61 000 лева на фонд "Обединени срещу COVID-19". Събраните по фонда средства ще се използват за финансиране на проекти за преодоляване на здравните и социални последици от пандемията в цялата страна.

Посолството на САЩ в България дари 900 PCR теста за диагностициране на коронавирус на Военномедицинска академия в София. Дарението е на обща стойност 24 555 лева.

"Груп СЕБ България" дари 20 пречистватели на въздух и 20 кафемашини на Военномедицинска академия и УМБАЛ "Александровска" в София. Целта на дарението е да подпомогне създаването на здравословна и комфортна среда за медицинските служители, които се борят с коронавируса. Като партньор в инициативата, Нестле България АД предостави достатъчно количество кафе напитки за покриване на нуждите на екипите за месеци напред.

Хенкел България подкрепи борбата с коронавируса чрез финансови и продуктови дарения на обща стойност 76 000 лева. Компанията предостави на Българския лекарски съюз 847 гащеризони за многократна употреба за медицинския персонал. В партньорство с УНИЦЕФ и сдружение "Операция плюшено мече" Хенкел дари хигиенни материали на социални институции и семейства с ниски доходи от уязвими групи.

Beiersdorf България дари 60 000 лева на Българския Червен кръст, Фондация BCause и Каритас България в подкрепа на борбата им с коронавируса.

Байер дари 48 900 лева на Министерство на здравеопазването за подпомагане на болничното лечение на граждани, заболели от коронавирус на територията на България.

Procter & Gamble дари над 90 000 лева на Български Червен кръст. Част от дарението е в натура под формата на хигиенни продукти, а с предосравените финансови средства ще бъдат закупени защитни материали за 1000 души медицински персонал.

Лукойл Нефтохим Бургас дари 140 000 лева на Община Бургас за закупуване на защитни облекла, тестове за коронавирус, дезинфектанти и консумативи за лабораторни анализи.

"Балканика енерджи" АД дари 10 000 лева на Община Бургас за закупуване на защитни облекла и консумативи за лабораторни анализи.

Карготек България дари 1800 защитни маски на Българския лекарски съюз за медиците, които се борят с пандемията от коронавирус.

Българският цигулар Васко Василев дари 5000 лева на УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов" за подкрепа на медиците от първа линия в борбата с коронавируса.

Фондация "Обществен дарителски фонд за Разград" дари 5000 лева на болницата в Исперих за борба с коронавируса.

JSC Branch Bulgaria дари 5000 лева на болницата в Бургас за подппомагане на работа й в условията на пандемия.

"Хладилно консервен комбинат" АД дари 5000 лева на болницата в Исперих за покриване на възникналите извънредни медицински нужди във връзка с пандемията от коронавирус.

Българската организация за верификация на лекарствата дари 106 500 лева на Министерство на здравеопазването за борба с коронавируса.

Нестле България дари 10 000 лева на болницата в Бургас за борба с коронавируса.

Агрокорн - Ангел Ангелов дари на Инфекциозното отделение на болницата в Бургас 500 защитни костюма на стойност 10 500 лева.

Булфарма ООД дари на болницата в Бургас един респиратор за интензивни грижи на стойност 19 200 лева.

Paysafe дари 36 000 лева на фондация BCause за подпомагане борбата с коронавируса чрез кампанията "На първа линия". Средствата ще бъдат използвани за закупуване на лични предпазни средства за медициниския персонал и ще бъдат разпределени между нуждаещите се болници на база математически модел, включващ нуждите на болниците; брой пациенти с коронавирус; получени до момента дарения и население на административния регион.

Заредете още

XS
SM
MD
LG