Връзки за достъпност

Извънредни новини

Хроника на доброто. Дарителите по време на пандемия

Тук публикуваме имена на хора, фирми и организации, които даряват средства за борба с коронавируса. Пишете ни на svobodnaevropa@rferl.org и ние ще предадем и на други за това.

БОРИКА АД дари 36 000 лева на УМБАЛ "Света Марина" в Плевен за закупуването на респираторен апарат.

Райфайзенбанк и служителите на банката дариха 190 949 лева на Военномедицинска академия, Александровска болница и УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов". Средствата ще бъдат използвани за закупуване на медицинско оборудване, специални облекла, консумативи и дезинфектанти.

Национален дарителски фонд "13 века България" преведе 9 900 лева на Министерство на здравеопазването за подпомагане дейността на лечебните заведения в страната в условията на пандемия.

КОНТРАКС безвъзмездно удължава абонаментните договори за софтуерните си продукти от фамилията "Хипократ" за лекари от доболничната помощ. По този начин над 4 000 лекари в България ще бъдат подпомогнати с обща сума от над 100 000 лева в ежедневната си работа.

Булмаркет дари 10 000 лева на Община Русе за закупуване на лекарства, консумативи и медицинска апаратура.

"Глобъл секюрити" предостави безвъзмездно на спешното отделение на УМБАЛ "Св. Анна" - София термокамера, която ще се подпомогне медиците в борбата им с коронавируса. Дарението е на стойност над 20 000 лева.

Фондация "Карол" дари 10 000 лева на кампанията #ЗАДОБРОТО срещу COVID-19 в България.

Пфайзер България дари 100 000 лева на болниците "Пирогов" и "Александровска". Средствата ще бъдат използвани за закупуване на предпазни облекла, маски, медицински консумативи, апаратура и други материали, необходими на медиците в борбата с коронавируса.

Клубът на притежателите на Harley Davidson дари 7 100 лева на медиците от УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов", които лекуват болни от коронавирус.

“ОЛИМП-Предпазни екипировки“ ЕООД дари на УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов" защитни средства на стойност 3400 лева.

Нова Броудкастинг Груп дари nа УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов" медицинска апаратура и оборудване​ за над 700 000 лева.

EVN България дари 100 000 лева на Министерство на здравеопазването за подпомагане на българските медици и болниците в страната за справяне с последствията от разпространението на коронавируса.

"Биовет" АД дари 250 000 лева за хора в неравностойно положение в Пещера. Средствата ще се използват за закупуване на хранителни продукти от първа необходимост, витамин Ц и предпазни маски за около 8000 жители на общината.

Техномаркет България дари 100 000 лева на Министерство на здравеопазването за подпомагане дейността на лечебните заведения в страната в условията на пандемия.

Българската софтуерната компания MobiSystems дари 100 000 лева на УМБАЛ "Александровска". Сумата ще бъде използвана за закупуването на транспортни респиратори и на медицински консумативи, необходими за борбата с коронавируса.

Пощенска банка дари 100 000 лева на "Майчин дом". Със средствата ще бъдат закупени предпазни облекла, висококачествени предпазни маски, дезинфектанти и други медицински консумативи, необходими за защита на медицинските екипите на лечебното заведение.

"Дънди Прешъс Металс Челопеч", "Елаците Мед" и "Аурубис България" дариха общо 180 000 лева на болницата в Пирдоп. Средствата ще бъдат използвани за закупуване на апаратура и медицински консумативи, необходими за разкриване на отделение за лечение на пациенти с коронавирус.

Фирма "Алтекс" ще ушие и ще дари на община Момчилград 4 000 предпазни маски.

"ВП Брандс Интернешънъл" АД дари респиратори, маски и защитни облекла на болниците "Свети Мина" и "Св. Панталеймон" в Пловдив на стойност 300 000 лева.

Служителите на софтуерна компания "ТИНКИН" дариха 106 000 лева за закупуване на медицинска апаратура за УМБАЛ "Александровска" и МБАЛББ "Света София".

Заредете още

XS
SM
MD
LG