Връзки за достъпност

Извънредни новини

Столичният общински съвет спира да заседава. Съветник е заразен с COVID-19


В случай на нужда за гласуване на неотложни решения, свързани с мерки от компетенциите на СОС, ще бъде свикан председателски съвет, който ще обсъди възможностите за заседаване при спазване на изискванията за безопасно събиране на хора.
В случай на нужда за гласуване на неотложни решения, свързани с мерки от компетенциите на СОС, ще бъде свикан председателски съвет, който ще обсъди възможностите за заседаване при спазване на изискванията за безопасно събиране на хора.

Столичният общински съвет (СОС) спира заседанията си до края на седмицата заради обявеното извънредно положение в страната и мерките за ограничаване на разпространението на коронавируса. Междувременно стана ясно, че общински съветник, който е бил заразен с COVID-19, се лекува във Военномедицинска академия, съобщи във Фейсбук председателят на съвета Елен Герджиков.

„Във връзка с обявеното извънредно положение в страната и предприетите мерки за ограничаване разпространението на коронавирус постоянните комисии към СОС и съвета няма да заседават до 29 март“, пише той.

От 13 март в България е обявено извънредно положение заради пандемията от коронавирус. Към момента има установени 190 случая на заразени, а трима души починаха. Още по темата можете да видите тук.

Председателят на Столичния общински съвет отбелязва, че в случай на нужда за гласуване на неотложни решения, ще бъде свикан председателски съвет, който ще обсъди възможностите за заседаване при спазване на изискванията за безопасно събиране на хора.

От пресцентъра на Столичната община уточниха за Свободна Европа, че за случая се е разбрало тази сутрин, а Герджиков е реагирал мигновено, използвайки профила си в социалните мрежи. От там заявиха също, че общинските съветници „вероятно ще бъдат уведомени и по други канали“.

По-късно от пресцентъра на общината допълниха, че всички съветници са получили подробна информация за това кой е заразеният им колега и какви стъпки е необходимо да предприемат.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG