Връзки за достъпност

Извънредни новини

Софийският университет удължава отмяната на занятията до 10 май


В СУ се отлагат насрочените държавни изпити, защити на дипломни работи, изпити на студенти в задочна форма на обучение и публични защити на дисертации

Софийският университет „Св. Климент Охридски“ удължава срока на отмяна на занятията до 10 май. Това става ясно от заповед на ректора проф. Анастас Герджиков в понеделник.

От 13 март в България е обявено извънредно положение заради пандемията от коронавирус. Към момента има установени 201 случая на заразени, а трима души починаха. Още по темата можете да видите тук.

Отлагат се още насрочените държавни изпити, защити на дипломни работи, изпити на студенти в задочна форма на обучение и публични защити на дисертации. В случаите, в които отлагането е невъзможно се предвижда провеждане на писмен изпит и защита само след изричното писмено съгласуване с ректорското ръководство.

До подновяването на присъствените учебни занятия обучението ще се провежда през платформата "Мудъл" на университета.

Занятията, пропуснати от студентите, ще бъдат наваксвани след възобновяването на учебните занятия и изготвянето на нов график за учебния процес.

Отлагат се и всички видове студентски практики, включително тези в университетските болници и във външни институции. Започналите практики се прекратяват.

До 30 април продължава онлайн приемането на заявления за явяване на изпити в първата кандидатстудентска сесия. Първата кандидатстудентска сесия се отлага и изпитите по обявения график няма да се провеждат. Новият график ще бъде приет и оповестен допълнително.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Facebook форум

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG