Връзки за достъпност

Извънредни новини

Волен Сидеров излезе от ареста


Волен Сидеров напусна ареста, след като му беше определена гаранция от 100 хил. лв

Лидерът на "Атака" и общински съветник Волен Сидеров излезе от ареста по-малко от 24 часа, след като беше задържан в сряда.

Прокуратурата му е определила гаранция от общо 100 000 лева, която той трябва да внесе в 14-дневен срок, за да не бъде задържан отново.

Сумата е сбор от две парични гаранции, определени му по две обвинения за призива му за масово излизане по Великден и неспазване на ограниченията, наложени заради извънредното положение и за това, че е попречил на разследващите да му връчат призовка като обвиняем.

Сидеров беше задържан в сряда за 24 часа, след като първо бе обявен за общодържавно издирване, а после се яви сам в столичната полиция.

Преди ден той бе призован в столичната полиция като свидетел по разследване, образувано по за подбуждане към нарушаване на мерките срещу пандемията от коронавирус в условията на извънредно положение. След като е разбрал, че ще му бъдат предявени обвинения обаче, лидерът на „Атака“ си е тръгнал.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Facebook форум

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG