Връзки за достъпност

Извънредни новини

Волен Сидеров излезе от ареста


Волен Сидеров напусна ареста, след като му беше определена гаранция от 100 хил. лв
Волен Сидеров напусна ареста, след като му беше определена гаранция от 100 хил. лв

Лидерът на "Атака" и общински съветник Волен Сидеров излезе от ареста по-малко от 24 часа, след като беше задържан в сряда.

Прокуратурата му е определила гаранция от общо 100 000 лева, която той трябва да внесе в 14-дневен срок, за да не бъде задържан отново.

Сумата е сбор от две парични гаранции, определени му по две обвинения за призива му за масово излизане по Великден и неспазване на ограниченията, наложени заради извънредното положение и за това, че е попречил на разследващите да му връчат призовка като обвиняем.

Сидеров беше задържан в сряда за 24 часа, след като първо бе обявен за общодържавно издирване, а после се яви сам в столичната полиция.

Преди ден той бе призован в столичната полиция като свидетел по разследване, образувано по за подбуждане към нарушаване на мерките срещу пандемията от коронавирус в условията на извънредно положение. След като е разбрал, че ще му бъдат предявени обвинения обаче, лидерът на „Атака“ си е тръгнал.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG