Връзки за достъпност

Извънредни новини

Прокуратурата повдигна обвинение на шофьора, причинил смъртта на Милен Цветков


22-годишният Кристиан Николов е задържан за 72 часа, а прокуратурата поиска постоянното му задържане под стража. По време на катастрофата, довела до смъртта на Милен Цветков, Николов е управлявал автомобила си под въздействието на наркотици
22-годишният Кристиан Николов е задържан за 72 часа, а прокуратурата поиска постоянното му задържане под стража. По време на катастрофата, довела до смъртта на Милен Цветков, Николов е управлявал автомобила си под въздействието на наркотици

Софийската градска прокуратура ще поиска постоянен арест за 22-годишния Кристиан Николов, който причини катастрофата, довела до смъртта на журналиста Милен Цветков в неделя вечер. Той е обвинен в това, че причинил смъртта на друг участник в движението след употреба на наркотични вещества.

Николов е задържан за 72 часа в 4-то РУП и се очаква Софийският градския съд да реши дали той да остане за постоянно в ареста.

Директорът на СДВР Георги Хаджиев обяви официално пред медиите, че катастрофата е станала, докато Милен Цветков е изчаквал на червен светофар в близост до мол „Парадайз“. Той е бил ударен отзад от колата на Николов, а колата му е изхвърлена на повече от 20 метра напред в кръстовището.Не са открити следи от спирачен път на автомобила на 22-годишният водач.

След удара отзад колата на Милен Цветков е навлязла на повече от 20 метра в кръстовището
След удара отзад колата на Милен Цветков е навлязла на повече от 20 метра в кръстовището

Николов е дал положителна проба за канабис и амфетамини. По думи на Георги Хаджиев младият шофьор е имал и предишно, леко провинение.

БНР съобщава, че главният прокурор Иван Гешев е разпоредил досъдебното производство да бъде взето на специален надзор от Върховната касационна прокуратура.

До тук в хода на разследването е установено, че автомобилът, управляван от 22-годишният мъж, е собственост на дружество, управлявано от неговата майка. По тази причина на Икономическа полиция е възложено да извърши проверка за произхода на средствата за неговото закупуване.

Николов е пътувал в колата с още едно момиче и момче, които са невредими. По първоначална информация се смяташе, че в колата е било само момичето, но в понеделник следобед стана ясно, че другият пътник е бил синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов.

Пред „24 часа“ той заяви, че „няма намерения да оказва натиск“ върху органите на реда и подчерта, че става въпрос за син от първия му брак. Иванов добави, че не поддържа отношения с него от 12 години, а от три години не го е чувал и по телефона.

В понеделник колеги на починалия журналист започнаха дарителска кампания в подкрепа на децата му. Средствата се събират и ще се разпределят с административната подкрепа на Фондация „Работилница за граждански инициативи“.

Милен Цветков е роден през 1966 г., а журналистическата му кариера започва в БНТ като репортер на предаването „Ку-ку“. Работи в още няколко предавания по националната телевизия преди да стане водещ на сутрешния блок на Нова телевизия „Здравей, България“. Там работи в различни формати и с няколко прекъсвания, а за последно бе освободен през август 2018 г.

В началото на април 2020 г. Милен Цветков започна да води предаването "Алтернативата" заедно с Генка Шикерова по TV1. То беше анонсирано като предаване "от независими и мислещи журналисти за независими и мислещи зрители" с продуцент Люба Ризова.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG