Връзки за достъпност

Извънредни новини

Иван Гешев обяви, че има задържани за побоя на журналиста Слави Ангелов


Главният прокурор по време на акцията на ул. "Черковна" в София
Главният прокурор по време на акцията на ул. "Черковна" в София

Заподозрени за побоя над журналиста Слави Ангелов са задържани в София при акция на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) в четвъртък по обяд, съобщи главният прокурор Иван Гешев, който присъства на мястото, заедно с главния секретар на МВР Ивайло Иванов.

Мъжете са били открити в къща на столичната улица “Черковна”. Гешев заяви, че те са част от престъпна група, която се занимава със силови действия на територията на София.

Побоят над Ангелов е един от случаите, в които групата е действала, а полицията я е следяла продължително време, уточни главният прокурор.

Слави Ангелов - главен редактор на седмичника “168 часа”, беше пребит пред дома си в центъра на София на 17 март от трима мъже, единият от които е заснел побоя.

Гешев не даде подробности за броя на задържаните, като обясни, че ще продължат претърсванията на още адреси и че едва в петък, според събраните доказателства, ще бъде взето решение колко души ще бъдат задържани.

По информация на БНР става дума за двама души, като не е ясно дали те са извършители или поръчители на побоя.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG