Връзки за достъпност

Извънредни новини

Намалява броят на пациентите с COVID-19 в болници в България


За пети пореден ден у нас новоизлекуваните от COVID-19 са повече от новозаразените, сочат данните на Националния оперативен щаб в събота. В същото време намалява и броят на хората в болниците и лекуваните в интензивни отделения.

Новите потвърдени случаи на коронавирус у нас са 36, като в същото време за денонощието като излекувани са определени 39 души, съобщи на брифинг в Министерския съвет доц. Димо Димов, секретар на Националния оперативен щаб. Направени са 1605 PCR теста.

От неговите думи стана ясно, че вече в болниците намалава и броят на хоспитализираните, както и на тези пациенти, които се нуждаят от интензивна медицинска грица. В болница по данни към събота сутринта са 258 души, като 29 от тях са в интензивно отделение.

Общият брой на регистрираните случаи на новия коронавирус в България става 2408, а на излекуваните - 808.

От новите случаи в болница са 11 души, а останалите са на домашно лечение.

Най-много нови положителни проби има в София - 15, като само един човек е приет в болница, а 14 души са на домашно лечение.

През денонощието е починала една жена в столичната болница "Света Ана" и общият брой на починалите в страната вече е 126.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG