Връзки за достъпност

Извънредни новини

Съдът задържа мъж, заподозрян за трафик на 367 кг кокаин, открит в "Студентски град"


Част от намерените пакети с кокаин в багажника на колата на 33-годишния Николай Петров

Софийският градски съд (СГС) определи в сряда постоянен арест на 33-годишния Николай Петров, задържан на 24 май с 40 кг кокаин в багажника на колата му. Няколко часа преди съдебното заседание столичната полиция и ГДБОП откриха други 327 кг кокаин в апартамент в "Студентски град", обитаван от заподозрения.

Съдия Николай Николов прие, че в случая има достатъчно уличаващи данни срещу обвиняемия, за да бъде задържан за постоянно, въпреки чистото му съдебно минало. При ареста в него е открита и голяма сума пари, което беше определено от съда като обстоятелство, водещо към извод, че Петров вероятно е замесен в трафик на наркотици.

Адвокатката му Вяра Братоевска пледира на клиента ѝ да бъде определен домашен арест, тъй като приятелката му е бременна, а и няма доказателства, че кокаинът е негов. Прокурор Павел Панов обаче посочи, че Петров сам е признал на спрелите го за проверка полицаи, че има наркотици в колата, а и у него е намерен ключ, с който впоследствие разследващите са влезли в апартамента, където бяха открити останалите пакети с дрога.

Мярката за неотклонение на обвиняемия обаче не е окончателна и може да бъде обжалвана пред Софийския апелативен съд. Задържаният Николай Петров засега не желае да дава никакви обяснения.

Преди ден директорът на СДВР Георги Хаджиев заяви, че разследващите все още не знаят дали откритите 40 кг кокаин в колата на 33-годишния мъж са част от международен канал за трафик или са предназначени за българския пазар. Той обаче обяви, че стойността на това количество наркотик е близо 10 млн. лв. По думите му 10 кг от намерения кокаин в багажника са с изключително висока чистота от 75%, а останалото количество с чистота 65-70% е било примесено с други субстанции.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Facebook форум

XS
SM
MD
LG