Връзки за достъпност

Извънредни новини

Нарастват случаите на заразени с Covid-19


Продължава ръстът от последните дни на случаите на заразени с новия коронавирус в България. През изминалото денонощие има 43 нови случая сред 816 тествани лица, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Нарастването се отнася предимно до огнищата на разпространение на Covid-19, които бяха установени в последните дни. 17 от положителните проби са на жители на Сърница, където са заразени 14 жени на възраст от 25 до 58 години и трима мъже - на 25, 35 и 57 години. Хората нямат изразена симптоматика и са поставени в домашна изолация за 28 дни. Издирват се хората, с които те са контактували.

Сред новоустановените случаи най-много са заразените в Пазарджишка област - 21 случая, както и в Сливенска - 10 случая.

Нараснал е и броят на заразените сред медиците - през последното денонощие са констатирани 6 нови случая. С това случаите на заразени медици в България стават 294.

България беше в извънредно положение от 13 март до 13 май заради обявената от СЗО пандемия от коронавирус. След като разпространението на Covid-19 намаля и се концентрира предимно в изолирани огнища на заразата, задължителните предпазни мерки в страната са отслабени.

В събота Световната здравна организация (СЗО) съобщи за резултатите от нови изследвания и препоръча носенето на маски от плат на места, където не е възможно спазването на физическа дистанция.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

"Хлябът е свещен". Как се прави хляб като едно време
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:10 0:00
XS
SM
MD
LG