Връзки за достъпност

Извънредни новини

Нови 89 случая на коронавирус в България. Отпада карантината за пристигащи от 8 страни


36-годишната Златка Стефанова си тръгва от хасковската болница след 41-дневно интубиране заради коронавирусна инфекция
36-годишната Златка Стефанова си тръгва от хасковската болница след 41-дневно интубиране заради коронавирусна инфекция

Нови 89 заразени с коронавирус са установени през последното денонощие при направени 2054 PCR теста в България, показват данните, публикувани в четвъртък сутринта в Единния информационен портал на здравното министерство.

Така общият брой на пoтвърдените случаи с COVID-19 в страната са 3542, от които активни продължават да бъдат 1478. Приети за лечение в болници в момента са 276 души, от които 12 се намират в интензивни отделения и клиники. Доказано заразени с коронавирус са 329 медицински служители. Общият брой на излекуваните е 1880 души, а на починалите – 184 души.

През последното денонощие са излекувани 63 пациенти, а са починали трима – мъж на 41 години, за който няма информация за съпътстващи заболявания, жена на 65 години с диабет и 60-годишна жена със сърдечно и неврологично заболявания.

От четвъртък отпада задължителната 14-дневна карантина за пристигащи в България от 8 европейски страни – Норвегия, Исландия, Швейцария, Лихтенщайн, Сан Марино, Андора, Монако и Ватикана. Регионалните здравни инспектори трябва да отменят вече издадените предписания за поставяне на карантина на хора, дошли от тези страни в периода между 5 и 17 юни.

Това гласи последната заповед на здравния министър Кирил Ананиев, цитирана от правителствената информационна служба. С нея се разрешава влизането в България на всички, които имат разрешение за пребиваване в държава членка на Европейския съюз, Великобритания и Северна Ирландия, или в страни от Шенген, включително Сан Марино, Андора, Монако и Ватикана и техните.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG